PAPUSKA – hernekeitto palvilihalla

Hernekeitot > PAPUSKA – hernekeitto palvilihalla

  • 500 g Papuska-herneitä
  • 3 l vettä
  • Lihafondia tai lihaliemikuutio ohjeen/maun mukaan
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1-2 porkkanaa
  • 400 g kypsää palvilihaa
  • 2 tl meiramia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl KOTISINAPPI® Barbeque

Poista herneistä mahdolliset roskat. Huuhtele herneet. Laita herneet ja raikas vesi kattilaan. Anna seistä huoneenlämmössä yön yli.

Mittaa kylmä vesi kattilaan ja lisää herneet, liha ja sipuli. Anna kiehua 1-2 tuntia. Mausta valmis keitto suolalla. Jos käytät kypsää lihaa (esim. palvikinkkua tai säilykelihaa), lisää se keittoon noin puoli tuntia ennen valmistumista.

Soita