PAPUSKA – hernekasvis-sosekeitto

Hernekeitot > PAPUSKA – hernekasvis-sosekeitto

  • 500 g Papuska-herneitä
  • 2,5 l vettä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 200 g selleriä
  • 3-4 porkkanaa
  • Kasvis- tai kanafondia ohjeen/maun mukaan
  • 2 tl meiramia
  • 2 rkl Creme Fraiche

Lisäke:

  • 1 dl Creme Fraiche
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 tl KOTISINAPPI® perinteistä
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • ripaus sokeria
  • Persiljaa

Puhdista ja huuhtele herneet. Liota herneitä vedessä n. 10 tuntia huoneenlämmössä. Mittaa kattilaan vesi ja lisää herneet, pilkotut sipuli, selleri ja porkkana. Mausta fondilla. Keitä n. 1-2 tuntia. Mausta meiramilla ja soseuta valmis keitto sauvasekoittimella. Sekoita
joukkoon Creme Fraiche pehmentämään keittoa. Tarkista maku.

Valmista lisäke sekoittamalla mausteet ja Creme Fraiche. Tarkista maku. Annostele lisäke lautaselle keiton pinnalle, päälle voit ripotella pilkottua persiljaa.

Soita